Backblaze 60 drives in een 4U chassis

backblaze512Backblaze, een Amerikaanse aanbieder van cloud storage, positioneert zich als en kleine maar slimme concurrent van AWS, Azure en Google. Dat doet het met een prijzen die op een lager niveau beginnen dan die van de grote spelers, maar ook met slimmigheden die grotere en meer diverse klantgroepen moet aanspreken.

Per deze maand heeft het weer een prijsverlaging doorgevoerd. De goedkoopste opslag begint nu bij .036$cnt/GB (was .44$cnt). Dit is mogelijk door nieuwe hardware. De opslag werd voorheen aangeboden op basis van hardware met 45 drives in een 4U chassis. Dat is nu verder opgevoerd tot 60 drives. De drives zelfs zijn consumer-type drives en dat scheelt natuurlijk in de kosten. Om de zekerheid te garanderen is de eigen software cruciaal. Het bedrijf is zo verzekerd van de configuraties dat het ook allang niet meer focust op klanten met statische opslag. Backblaze claimt ook voor developpers de juiste omgeving te hebben.

Wat betreft de capaciteit: 60 drives in een 4U levert een storage capaciteit van tussen de 1,8 en 4,8 PB. – het illustreert de ontwikkelingen die onder de noemers “datacenter en rack density” gaande zijn.

Reacties zijn gesloten.