Backup specialist Mozy door Dell aan Carbonite verkocht

Dinsdag maakte Carbonite, dat zich zelf positioneert als “a leader in data protection“ de Q4 en jaarcijfers over 2017 bekend. Tijdens die bekendmaking werd ook vermeld dat het Mozy voor $145,8 miljoen van Dell heeft overgenomen.

Mozy maakte sinds 2007 deel uit van de EMC conglomeraat, dat het richting de VMware business schoof. In 2016 werd het deel van de Dell organisatie. Het bedrijf levert cloud back-up en storage diensten. Als onderdeel van Dell EMC was het vooral geïnteresseerd in, en bekend bij, de bovenkant van de markt. Daarin verschilt het sterk van bijvoorbeeld Dropbox dat de meeste bekendheid geniet als leverancier van gelijkende diensten aan consumenten en het SoHo segment. Wat opvallend is want het portfolio van beide bedrijven is dusdanig uitgebreid dat alle marktsegmenten kunnen worden bedienen. Mozy was aanvankelijk ook een echte B2C leveranciers

Dat laatste kan niet beweerd worden van Carbonite. In het persbericht noemt het expliciet als een van de reden voor de overname dat het daardoor in staat is meer marktsegmenten te bedienen. Mozy is niet de eerste acquisitie van Carbonite, het afgelopen jaar nam het ook al Double-Take Software over. Ook dat is een bedrijf dat zich richt op data bescherming door veel gebruik te maken van de cloud. Het is nog niet duidelijk of de strategie van Carbonite doelt op het voegen van de bedrijven en diensten.

Wat wel duidelijk is, is dat hier sprake is van een klassiek voorbeeld van consolidatie.

Share:

Reacties zijn gesloten.