Barracuda en Intronis update

barracuda428Vorige week werd op Technite kort aandacht besteed aan de plannen van Barracuda om Intronis ook in het VK aan te bieden. De CEO van Barracuda Jenkins heeft vorige week tijdens de Barracuda EMEA conference in Oostenrijk daar een toelichting op gegeven.

Intronis is een Amerikaanse organisatie die aan 2.000 partners levert via een eigen platform. Barracuda heeft zelf 10.000 klanten en de overlap tussen die twee schijnt minimaal te zijn. Voor Barracuda zit de logica van de overname in het kunnen uitrollen van de eigen diensten over dat platform en daarmee nieuwe partner (-groepen) aan te spreken. Een van die nieuwe doelgroepen bestaat uit resellers voor back-up en DR diensten in het VK. Intronis was hier al op bescheiden wijze actief en daarom wordt de bundeling van Barracuda met (en via) Intronis daar nu als eerste uitgerold.

Jenkins heeft aangegeven weet te hebben van de verschillen in de VS/Canadese en Europese markten. Zaken als white label diensten zijn net zo doorslaggevend als het legal framework en de noodzaak van lokale ondersteuning. Desalniettemin hoopt hij geleidelijk in meer EU lidstaten Intronis te kunnen aanbieden.

Reacties zijn gesloten.