Brocade koopt Stackstorm – en dat valt niemand op

stack_storm_400x400Stackstorm, het bedrijf achter een event-driven automation platform, is vorige week (per ult maart) door Brocade overgenomen. Hiermee wil de leverancier van netwerkoplossingen betere aansluiting vinden de markt voor open source DevOps achtige automation oplossingen.

Het aandeel Brocade reageerde amper op het nieuw. Dat lijkt opmerkelijk want automation is de logische vervolgstap op de bestaande dedicated op hardware gebaseerde netwerk oplossingen waar Brocade sterk in is.

Het uitblijven van enige ophef is echter verklaarbaar door te kijken naar de performance van Stackstorm. Venturebeat schrijft over het in 2013 gestarte bedrijf dat het met Mastercard en Netflix mooie namen kan geven, maar in totaal zouden er nog geen 10 betalende klanten zijn.

Brocade heeft enkele dagen later (4 april voorbeurs USA) bekend gemaakt ook WiFi expert Ruckus over te nemen. Deze aankoop heeft een grotere impact. Beide bedrijven zijn beursgenoteerd, dus er moet meer openheid worden gegeven over de deal. Het prijskaartje bedraagt $1,5 miljard.

In effectief een week het productportfolio zo sterk en toekomst gericht uitbreiden, dat komt niet vaak voor.

Reacties zijn gesloten.