Comtrade Software en ExaGrid samenwerking met ook op Nutanix

Via het blog van Nutanix, en pas daarna op de eigen websites, maakten Comtrade Software en ExaGrid bekend een partnerschap te zijn aangegaan. Comtrade richt zich op hyperconverged infrastructure en ExaGrid levert back-up oplossingen voor die zelfde omgevingen.

Samen komen ze met een backup-applicatie-naar-backup-opslagoplossing voor Nutanix omgevingen. Comtrade levert sinds vorig jaar met het HYCU platform een dataprotectie oplossing voor eerst Nutanix servers. VMware, vSphere, Exchange en SQL Server worden ook ondersteund. De samenwerking met ExaGrid maakt nu de volgende stap mogelijk: het bieden van schaalbare “disk-based” back-up oplossingen dat wordt gepositioneerd als een alternatief voor “end-to-end protection” in datacenters die draaien op Nutanix.

De blogberichten bevatten weinig techniek en zijn vooral als een reclame boodschap te lezen. Zo wordt de link tussen disk-based en end2end bescherming nergens uitgelegd. De beste verklaring voor de komst van deze oplossing is overigens te vinden in het artikel op eWeek: Nutanix is ondertussen de 2e aanbieder (na Dell EMC) van hyperconverged systemen. Logisch dus dat de er steeds meer diensten, zoals dit Backup Package, komen die graag onderdeel van dat eco-systeem willen worden.

Share:

Reacties zijn gesloten.