Dell maakt als eerste flash storage betaalbaar voor iedereen met nieuwe generatie SSD’s

  • Dell biedt laagste kosten per gigabyte voor all flash arrays[i];
  • Tot 24 keer hogere prestaties tegen dezelfde prijs per opslagcapaciteit als 15K hard disk drives[ii];
  • Dell Storage SC-serie arrays verdubbelen de opslagcapaciteit.

Amsterdam – 20 juli 2015 – Dell maakt als eerste bedrijf ter wereld bekend gebruik te maken van de nieuwste generatie enterprise flash drives (Solid State Drives). De nieuwste flash drives hebben een hogere capaciteit dan eerdere generaties en bieden een veel gunstiger prijs-prestatieverhouding. Door toepassing in de Dell Storage SC-serie verlagen de kosten voor het opslaan en beheren van data en applicaties significant voor organisaties van elke omvang.

De nieuwe Dell Storage SC-series storage arrays beschikken over een moderne, gevirtualiseerde architectuur en unieke technologie die automatisch beslist waar data worden opgeslagen. Met deze arrays kunnen organisaties nu ook gebruikmaken van nieuwe Mainstream Read Intensive (RI) SSDs die gebaseerd zijn op Triple Level Cell (TLC) 3D NAND-technologie. Bedrijven en organisaties kunnen deze nieuwe technologieën combineren met andere types flash drives en harde schijven en zo profiteren van de beste prijs-prestatie verhouding en een hogere opslagdichtheid dan ooit tevoren, of zij nu kiezen voor een instapmodel of een high-end array.

Dell kan nu bijvoorbeeld een Dell Storage SC4020 enterprise flash-oplossing aanbieden voor een ongekend lage prijs van €1,50 per gigabyte voor een all flash configuratie en €0,83 voor een hybride configuratie. Hiermee kunnen organisaties tegen de laagsteprijs ooit snellere toegang krijgen tot kritische data.[iii] De nieuwe oplossingen van Dell bieden zelfs een lagere prijs per gigabyte vóór datareductie dan oplossingen van andere gerenommeerde leveranciers na datareductie.[iv]

“Dells unieke, intelligente strategie voor de plaatsing van data maakt het mogelijk om verschillende types flash storage — SLC, MLC en TLC —efficiënt in te zetten in een architectuur met meerdere lagen. Deze kunnen zelfs voordeliger zijn dan flash arrays met maar één laag”, aldus Eric Burgener, research director storage systems bij IDC. “Kosten vormden de grootste drempel voor het gebruik van flash-technologie in het datacenter. Met de nieuwe oplossingen van Dell, die de kosten per gigabyte voor all flash-configuraties significant verlagen, kunnen organisaties flash-technologie voor veel verschillende enterprise workloads gebruiken.”

Dell heeft een enorme groei bereikt bij het gebruik van flash-technologieën. Het bedrijf wist in het eerste kwartaal 2015 de omzet van all flash en hybrid flash-configuraties van de Dell Storage SC-serie met 89 procent te verhogen in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Uit onafhankelijk onderzoek, dat in januari is uitgevoerd door SSG-NOW onder 580 ICT-leiders wereldwijd, blijkt dat Dell de ’top vendor of choice’ is voor enterprise flash/SSD-oplossingen.[v]

“Dell geeft de wereld van de enterprise storage steeds opnieuw een nieuw gezicht en verwijdert drempels voor het gebruik van flash. Nu zijn we de eerste leverancier van arrays die ondersteuning aankondigt voor de nieuwste flash-technologie”, legt Alan Atkinson uit, vice president en general manager van Dell Strorage. “Met de nieuwste verbeteringen kunnen wij de kosten voor krachtige arrays die geoptimaliseerd zijn voor flash substantieel verlagen. Daarnaast verhogen wij de prestaties van voordelige arrays voor algemeen gebruik aanzienlijk. Onze klanten kunnen nieuwe arrays kopen of hun bestaande arrays updaten om tegen een ongekend lage prijs te profiteren van de prestaties en dichtheid van enterprise flash.”

De moderne, gevirtualiseerde architectuur van de Dell storage arrays maakt het mogelijk om verschillende types flash op een ingenieuze manier in één array te gebruiken, waarbij gekeken wordt naar de workloads en gebruikspatronen. Op deze manier heeft Dell een reeks van snelle en voordelige storage arrays weten te ontwikkelen, die zowel beschikbaar zijn in all flash als hybride configuraties. Omdat kosten de grootste drempel vormen voor het gebruik van flash-technologie heeft Dell zich specifiek gericht op het efficiënt benutten van de drives om zo de kosten voor enterprise flash te verlagen.

Lage kosten en hogere dichtheid voor flash in alle Dell storage arrays-categorieën

Door de intelligente Data Progression-technologie voor het plaatsen van data en versie 6.6 van de Dell Storage Center software kunnen arrays uit de Dell Storage SC-reeks de nieuwe Mainstream RI flash drives op basis van TLC 3D NAND optimaal benutten. Door gebruik te maken van deze Mainstream RI drives kan Dell SSDs aanbieden tegen ongeveer dezelfde prijs per gigabyte als hoogwaardige 15K HDDs en met 24 keer hogere prestaties, zes keer hogere dichtheid, lagere latency en een lager energieverbruik.

Met de Data Progression software, die voor flash is geoptimaliseerd, kunnen Dell en zijn klanten op een unieke manier gebruikmaken van de meest vooruitstrevende flash-technologieën om betaalbare oplossingen met hoge prestaties te ontwikkelen. Dell biedt nu ook arrays aan die de nieuwe Mainstream RI flash drives combineren met de best presterende Write Intensive (WI) flash drives. Bij deze aanpak stuurt de intelligente array software alle schrijfprocessen naar de flash drives en de leesprocessen naar de Mainstream RI drives. Dit verlaagt de totale kosten van Dells enterprise flash array-oplossingen en waarborgt tevens hoge prestaties.

De nieuwe drives zijn beschikbaar met een capaciteit tot 3,8 terabytes. Flash-technologie kan hierdoor op elk gewenste schaal worden toegepast. De Dell Storage SC4020 kan op slechts 2U aan rack-ruimte een complete 90 terabyte array bieden. De Dell Storage SC8000 arrays kunnen tot 62 procent meer flash ondersteunen en zo maar liefsttot 3 petabytes aan pure flash-capaciteit in één enkel array bieden.

Beschikbaarheid:

Dell Storage SCreeks arrays gaan vanaf augustus Mainstream Read-Intensive flash drives op basis van TLC 3D NAND-technologie ondersteunen.

[i] In vergelijking met andere leidende storage-leveranciers biedt Dell de laagste prijsper GB voor all flash drives. De vergelijking is in juli 2015 uitgevoerd op basis van een aantal bronnen waaronder data van analisten, prijscatalogussen waar beschikbaar, en publieke informatie. De individuele prijs kan van klant tot klant verschillen afhankelijk van een aantal factoren en de data zouden alleen moeten worden gebruikt voor vergelijkende doeleinden.

[ii] Gebaseerd op interne prestatietesten op systeemniveau van een Dell Storage SC4020 array met 24 480GB Mainstream Read-Intensive flash drives vergeleken met 24 15K 600GB harde schijven. De tests werden uitgevoerd in juli 2015 met 100 procent random 70/30 read/write.

[iii] Gebaseerd op een interne analyse van prijzen en kortingen door Dell, uitgevoerd in juli 2015. Based on internal Dell pricing and discount analysis in July 2015. De individuele prijs kan van klant tot klant verschillen afhankelijk van een aantal factoren.

[iv] De prijsvergelijking is in juli 2015 uitgevoerd op basis van een aantal bronnen waaronder data van analisten, prijscatalogussen waar beschikbaar, en publieke informatie. De individuele prijs kan van klant tot klant verschillen afhankelijk van een aantal factoren en de data zouden alleen moeten worden gebruikt voor vergelijkende doeleinden.

[v] Bron: SSG-NOW: “Enterprise Needs for Solid State Drives and Data Centers – A Market Matures”, januari 2015.

Share:

Reacties zijn gesloten.