Dell storage omzet duikelt

Sinds de overname van EMC / VMware is de omzet van Dell op meerdere fronten fors toegenomen. Al is het bedrijf niet langer beursgenoteerd, per kwartaal wordt er ook nog over gepubliceerd. Daardoor weten we dat het afgelopen kwartaal een omzet plus van 46% ten opzichte van vorige jaar is gerealiseerd.

Meer omzet en groter verlies

De omzetgroei is grotendeels te verklaren door het integreren van EMC / VMware in de cijfers. Het is daardoor geen goede indicatie voor de positie van het bedrijf. Dat blijkt dan eerder uit het cijfer onder de streep. Het concern noteert daar een verlies van $1,5 miljard.

Servers en Storage

Servers en storage zijn de voornaamste activiteiten van de Dell’s Infrastructure Solutions Group. Dit onderdeel was afgelopen kwartaal goed voor $6,9 miljard omzet. Een plus van 91% ten opzichte van het afgelopen haar. Echter, de $3,68 miljard die daarvan op het conto van storage kan worden geschreven is 33% minder dan het voorgaande kwartaal.

Omzet versus aantallen

Bij Dell staat de omzet in server en storage segment duidelijk onder zware druk. Puur kijkend naar de bedragen is er geen andere conclusie mogelijk. Tegelijkertijd is er het signaal dat de aantallen wel fors toenemen. Dat zou een indicatie kunnen zijn dat het bedrijf zeer succesvol is met een aantal low range of instap modellen. Het ook betekenen dat het zeer actief het prijswapen inzet om de concurrentie bij te houden.

Share:

Reacties zijn gesloten.