Een voorproefje van Azure Stack

Al enige maanden zoemt het in de markt dat Azure Stack dit jaar nog wordt gelanceerd. Achter die naam gaat een veelomvattende bundeling samen. Het is alle benodigde hardware en software voor een hybride cloud omgeving in een. Microsoft levert met Windows Server, System Center en Storages spaces de belangrijkste software. Hardware kan van meedere partijen komen, zolang die maar een naadloze integratie met Microsoft software en de externe Azure omgevingen realiseren.

Azure stack als antwoord

Het idee is absoluut interessant. Waarom als klant alles naar een externe cloud omgeving verplaatsen als er eigen mini cloud op bekend terrein gebouwd kan worden. Waarom als aanbieder blijven vasthouden aan managed services als er ook een mooie integratie met Azure mogelijk is. Dergelijke vragen worden met Azure Stack beantwoord.

Review

Hoe het er in de praktijk gaat uitzien is alleen bij insiders echt bekend. Wat nu langzaam maar zeker wel doorspijpeld is hoe de configuraties er uit gaan zien. Dell EMC heeft daar recent de nodige persaandacht voor gevraagd. Inmiddels komen ook de eerste reviews en besprekingen online. Op Storagereview is daar een goed leesbaar voorbeeld van te vinden. De besproken oplossing kent twee opvallende details. Ten eerste is de maximale storage capaciteit met 128TB amper royaal te noemen. Het is duidelijk de bedoeling voor lauwe en koude storage andere oplossingen te gebruiken. Tweede punt: er is sprake van racks met verschillende afmetingen.

Share: