Eigenaardig beursdebuut Tintri

Dat storage vendors naar de beurs gaan is niet uitzonderlijk. Dat er een verschil is tussen wat de bedrijven hopen waard te zijn en de waardering op de beursvloer komt ook voor. Dat door het laatste bedrijven de beursgang uitstellen is eveneens vaker te constateren. In het geval van Tintri lijken alle drie gebeurtenissen een rol te hebben gespeeld.

Al langer werd vermoed dat het bedrijf zich opmaakte voor een beursgang. De bedragen die sinds vorig jaar werden genoemd waren ook dusdanig dat een beursgang zinvol zou zijn. De oorspronkelijke financiers zouden op die manier een goede ROI kunnen noteren. Maar dat is niet wat er uiteindelijk is gebeurd.

Gemengd nieuws

Er is evenwel goed nieuws te melden. Tintri staat met een dag vertraging per vrijdag genoteerd op de Nasdaq en is daar vindbaar onder het symboo TNTR. Het aandeel verliet de eerste beursdag ook met bijna 4% winst. Dat is de positieve kans van de balans. Aan de andere kant staat opgenomen dat de beursgang alleen maar kon doorgaan nadat de IPO prijs was vastgesteld op $7, tot vorige week werd rekening gehouden met een bandbreedte tussen de $10 en $12. De waarde van het bedrijf is dus stukken minder dan gedacht.

De oorzaak van deze eigenaardige gang van zaken zoeken in de slechtere performance van recente IPO’s in de techsector, zoals insiders hinten, is de makkelijkste methode. Andere factoren benoemen, zoals de tegenvallende ontwikkeling van Tintri en vergelijkbare storage vendoren is iets anders. Het schijnt in deze sector echt heel moeilijk te zijn de operationele verliezen onder controle te krijgen.

Om het simpeler uit te drukken: de indruk dat er in dit specifieke marktsegment veel geld wordt verbrandt is niet bevorderlijk voor IPO’s. Het is aan de nieuwe beursgenoteerden te bewijzen dat ze in staat zijn tot meer dan alleen goede producten te leveren.

Share:

Reacties zijn gesloten.