EMC Unity inzet rechtszaak – was dit haastwerk?

emc512De lancering van de nieuwe storagelijn van EMC Unity lijkt een wat rommelige start te kennen. Was de lancering zelf reden voor een aantal concurrenten op luide toon te beweren dat dit oude wijn in nieuwe zakken is wat er nu aan zit te komen is waarschijnlijk minstens zo vervelend.

Niet geheel onverwachts zijn het weer concurrenten die voor ophef zorgen. Deze keer is het echter niet de techniek, het is de naam. Nexsan, ook een storage vendor claimt de naam eerder te hebben vastgelegd. Beide partijen zullen nu de rechter vragen een oordeel te vellen.

Unity was al geen bijzonder unieke naam, daar werden dus al vraagtekens bij gezet. Als nu ook nog eens zou blijken dat er geen onderzoek naar inbreuken op andere handelsmerken is gemaakt dan komt de hele lancering in een ander daglicht te staan. De vraag die namelijk gesteld moet gaan worden is of Unity niet het resultaat is van haastwerk. Voor de reputatie van de nieuwste aanwinst van Dell is dat natuurlijk een slechte zaak. En de markt? Voor de concurrentie zou dit een welkom geschenk zijn.

Reacties zijn gesloten.