En weer sluit een cloud storage provider de deuren

bitcasa400x400Een van de redenen waarom delen van de markt voorzichtig reageren op de mogelijkheden die storage in de cloud biedt is de bedrijfscontinuïteit. Waar die zorg exact vandaan komt is niet meer te achterhalen. Het kan zijn een sturing van de opinie door andere partijen, even zo goed kan het zijn op basis van inschattingen en ervaringen van gebruikers zelf.

Wat dat laatste betreft is het vuurtje eerder deze maand weer opgestookt. Een grote groep (niet alleen echte consumenten) realiseert zich dat de gratis 15 GB bonus die Microsoft enige tijd wereldwijd aanbood toch echt beëindigd gaat worden. Per juli is er nog maar 5 GB gratis beschikbaar. De hoeveelheid vragen over alternatieven is de laatste weken dan ook flink aan het toenemen. Het is ook weer een moment waarop de continuïteit van een dienst even top of mind is.

Vervelender is echter het bericht van de Amerikaanse storage dienst Bitcasa – die heeft de gebruikers per mail en een blogpost op de hoogte gebracht van het staken van een deel van de dienstverlening: “All data must be downloaded by 11:59pm PST on May 20, 2016, after which time all accounts and stored data on Bitcasa Drive will be permanently deleted.” Het bedrijf staakt effectief alle storage activiteiten.

Bitcasa is alleen in de USA actief, dus voor Nederlandse ondernemers en particulieren is er niets aan de hand. Het is echter wel – uiteraard veel meer dan de storage reductie bij Microsoft – een waarschuwing. Of het nu gaat om gratis of betaalde storage: bedrijfscontinuïteit van de aanbieder is iets waar serieus over nagedacht moet worden.

Reacties zijn gesloten.