Enkele cijfers van Pure Storage

Pure Storage, een storage start up met volgens berichten een waarde van $3 miljard en omzet van $175 miljoen over het afgelopen jaar is voornemens naar de beurs te gaan. Door deze stap moet het meer informatie verstrekken over de producten en omzet, iets waar de zowel de tech als business vakpers vol op gedoken is.

Het bedrijf claimt 200 patenten in de USA en 150 elders te hebben en dat zal een deel van de geschatte waarde vertegenwoordigen. Die claim zal vooral de financiers boeien. Technici zullen meer oog hebben voor de volgende feiten. Aan de operationele kant klinkt het aantal van 1100 klanten niet erg hoog. Geen van de klanten en geen van de verkooppartners vertegenwoordigt meer dan 10% van de omzet. Dit betekent dat er van een te grote afhankelijkheid van een partij geen sprake zal zijn en dat is positief. 100 klanten hebben orders van meer dan $1 miljoen geplaatst. Daar zal een marktleider als EMC niet echt van hoeven schrikken en ook bij begoogde klanten zal dat weinig poisitieve indruk maken. Ruim 75% van de omzet komt uit de VS en de hardware wordt voor een deel geleverd door het bedrijf dat we in Nederland kennen onder de naam Foxconn.

Om het Pure Storage in persectief te plaatsen: het is een van de naar schatting 60 aanbieders van flash storage oplossingen.

Reacties zijn gesloten.