Groeiscenario’s voor cloud storage

Vorige week verschenen er twee publicaties over de groei van cloud gebaseerde storage diensten. 451 Research trekt de conclusie (PDF) dat opslag in publieke clouds tot het volgend jaar in waarde zal verdubbelen. Oorzaak voor deze explosie is de verschuiving van traditionele on-premise naar off-premise. Het is Amerikaans onderzoek, maar de scope is wereldwijd. Daardoor kan gewezen worden naar een groei onder het gemiddelde voor cloud storage in de EU. Een verklaring hiervoor zal binnenkort tijdens een webinar over het onderwerp wel worden gegeven.

Onderzoek van MarketsandMarkets meldt een toename in omzet voor cloud storage aanbieders van 28% op jaarbasis. In geld uitgedrukt van ruim $18 miljard nu naar $65 miljard in 2020.

Zoals altijd zijn de cijfers vooral te zien als een indicatie. Externe ontwikkelingen kunnen de groei beïnvloeden. De nadruk die 451 legt op publieke cloud is bijvoorbeeld naar Europese begrippen minder logisch. Desalniettemin, de cloud als platform voor storage gaat de regel worden.

Share:

Reacties zijn gesloten.