HPE verliest storage omzet

Afgelopen woensdag heeft HPE de cijfers voor het afgelopen kwartaal gepubliceerd. Inmiddels is het stof gedaald. De conclusies van pers en analisten hebben zich niet meer gewijzigd. De resultaten vallen tegen.

13% minder storage

Omdat HPE als afgesplitst onderdeel nog geen langdurig trackrecord heeft is er maar een beperkt aantal voorgaande kwartaalcijfers. Er zou sprake zijn van de slechtste performance voor de storage tak sinds Q1-2013. Concreet gaat het om een daling van 4% in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Het is echter ook -13% in vergelijking met de 6 maanden in het voorgaande jaar.

In de gevonden verklaringen is sprake van valutaire tegenwind, problemen met het aanbod en nog wat bekende oorzaken. Of de tegenslag met de eigen producten een indirecte rechtvaardiging is voor de overname van Nutanix is overigens nergens gevraagd dan wel beschreven. Wat wel her en der wordt opgemerkt is dat de totale tegoeden van HPE van $12,99 miljard zijn afgenomen tot $8,1 miljard. Dat is niet het gevolg van de overname van Nimble. Welke andere oorzaken er voor de afname zijn is evenmin naar voren gekomen.

Share:

Reacties zijn gesloten.