Imation kwartaalcijfers: minder verlies, krimpende omzet

Imation heeft eerder deze week de cijfers over het afgelopen kwartaal bekend gemaakt. Dat zijn cijfers die uitleg nodig hebben. De omzet is in vergelijking het het zelfde kwartaal een jaar geleden ruim 20% afgenomen, van $14,5 naar $11,5 miljoen. Over de eertste 9 maanden is die krimp zelfs 30%. Dat is fors, toch is het verlies eveneens afgenomen.

Oorzaak hiervoor is volgens de interim CEO Robert Fernander de beslissing geweest afscheid te nemen van producten en markten waar sprake was van slechte marges. Daarnaast is er schijnbaar geinvesteerd in nieuwe producten als de Nexsan Unity en de verbeterde E-serie, hoewel dat niet uit de kwartaalcijfers zichtbaar wordt.

Zoals elders al is opgemerkt: Imation is geen start-up, maar een bedrijf dat 10 jaar gelden een omzet van ruim $2 miljard behaalde. Dit jaar zou de omzet kunnen uitkomen op +$50 miljoen. 97% omzet verlies in 9 jaar tijd. Bijzonder, en dat is nog mild uitgedrukt. De meeste omzet komt nu uit Nexsan, dat Imation in 2013 kocht, maar waar het inmiddels de holding voor is. Veel vertrouwen in deze koers is er niet. Het aandeel verloor in 5 jaar tijd 90% van de waarde. De belangstelling voor een naam en een bijna lege huls is niet groot.

Share:

Reacties zijn gesloten.