Intel met nieuwe datacenter SSDs en goede positionering

Afgelopen week heeft Intel twee nieuwe series SSDs voor datacenteromgevingen gelanceerd. De DC P4500 en DC P4600. Capaciteiten van de 3D NAND schijven tot 8TB komen duidelijk naar voren in de specs maar er is meer dat opvalt.

Wat direct opvalt op de Intel site is dat er helemaal aan het begin wordt gesproken over datacenters met legacy infrastructure. Dat is geen toeval. Intel claimt hier op slimme wijze iets dat door de andere vendoren te vaak als een detail wordt genoemd. De meeste datacenters (en ook onpremise serverruimtes) beschikken over veel hardware die weliswaar niet meer state of teh art is, maar nog te goed functioneert om geheel af te schrijven. Een upgrade door het vervangen of uitbreiden van de storage capaciteit is bedrijfseconomisch meer dan verantwoord en levert nog steeds voldoende technische verbeteringen op.

Die focus op upgrading blijkt ook elders uit de communicatie. Intel stelt zich op als de partij die oog heeft voor het verlagen van de operationele kosten door te wijzen op de voordelen van upgraden en het tegelijkertijd verlagen van stroomverbruik en verbeteren van de performance. Met een idle verbruik van 1,1 Watt (1 Watt) voor de P4500 (P4600) serie en een 5,6 Watt (5 Watt) bij belasting zijn het zonder meer zuinige schijven.

Voor de beoogde klantengroep zal de 5 jaar garantie eveneens goed nieuws zijn. Intel als kleinere SSD speler heeft hier voor een goede positionering gekozen, of dat voldoende is om het bescheiden marktaandeel te kunnen verdedigen of zelfs vergroten zal moeten blijken.

Share:

Reacties zijn gesloten.