Intel p4501 serie voor datacenters

Computex is achter de rug en daarmee is de piek in lanceringen van IT devices en componenten achter de rug. Dat dit jaar veel nieuws is gebracht op het gebied van SSD storage is logisch. Intel is met de p4501 een van de partijen die daar opviel.

Storage is een van de terreinen waar nog veel concurrentie bestaat. Ondanks de dominantie van Samsung als het gaat om marktaandeel, is de markt groot genoeg om een dozijn andere aanbieders te laten bestaan. Intel is daar een voorbeeld van. Het heeft met +12% een bescheiden marktaandeel en weet dat te handhaven door voornamelijk in de bovenkant van de markt te opereren.

Voorbeeld daarvan is de p4501. Uit de documentatie blijkt dat deze SSD serie is geoptimaliseerd om te opereren in configuraties waar ook de Intel Xeon CPU’s deel van uitmaken. Dat soort combinaties genoemd worden is best uitzonderlijk. Naast het vermelden van extra features om stroomuitval te kunnen opvangen en laag verbruik is de 5 jaar garantie typerend voor storage bestemd voor de zakelijke markt. In dit geval datacenters waar cloud en software defined omgevingen zijn ondergebracht.

Share:

Reacties zijn gesloten.