Intel p4510 – de volgende stap voor storage density

Vorige week maakte Technite melding van de nieuwste serie SSDs voor datacenters en cloud omgevingen van Intel. Die modellen vielen op omdat Intel de nadruk legt op de geschiktheid voor het upgraden van bestaande storage omgevingen. Nu is een eerste test van de p4510 serie verschenen.

De test maakt weinig tot geen melding van de positionering rond legacy. Waar het wel uitgebreid op ingaat is het stroomverbruik, waar Intel zelf ook al de nodige ruchtbaarheid aan gaf. De 8TB variant van deze ssd, die met een hoogte van 15mm als 2U formfactor schijf wordt getypeerd, blijkt inderdaad zeer energie efficient te zijn. 4W idle en een gemeten maximaal verbruik van 12,2W maken dit de zuinigste schijf voor cloud en datacenter omgevingen.

Daarbij verdient de capaciteit ook nog eens extra aandacht. Het wordt met deze schijven dus mogelijk (bestaande) configuraties van aanzienlijk meer capaciteit te voorzien zonder dat het energieverbruik toeneemt. De volgende stap voor storage density op server en rack niveau is hiermee zichtbaar gemaakt.

Share:

Reacties zijn gesloten.