Kaminario dumpt de eigen AFA

Enkele dagen geleden werd in het “AFA volgens IDC” artikel het bedrijf Kaminario genoemd. Een minder bekende aanbieder die, zoals vaker bij IDC het geval is, opvallend werd gepositioneerd. Het onderzoek in kwestie was van eind 2017 en blijkt wat Kaminario betreft nu al hopeloos verouderd.

Via The Register en CRN is namelijk woensdag bekend gemaakt dat het bedrijf de AFA hardware achter zich laat en zich volledig zal richten op software. Die software zal natuurlijk wel hardware nodig hebben, maar daarvoor wordt verwezen naar TechData.

De sjieke omschrijving voor deze move is dat Kaminario zich volledig gaat richten op SDS (Software Defined Storage). Daarvoor is geen eigen hardware meer nodig, in principe kan elke box met schijven worden ingezet. Dat laatste zal dan ook de voornaamste bijdrage van TechData gaan worden, het leveren van storage boxen, al dan niet met Kaminario pre-installed.

Op moment van schrijven is het nieuws een dag oud. De reacties in de pers zijn beperkt tot twee artikelen. Op de social media is er eveneens enige ophef. Dat is een aardige indicatie voor de redenen van deze stap. Het bedrijf is te onbekend om enige indruk te maken in de markt voor AFA. Met op papier 200+ partners is het niet in staat gebleken uit de schaduw van de grote AFA spelers te treden. Dat is een probleem waar bijvoorbeeld ook Tintri en Tegile mee worstelen. Of Kaminario de juiste stap heeft genomen moet de tijd leren. Veel zal afhangen van de inzet van het distributiekanaal, lees de bereidheid van TechData de bundels actief te promoten.

Share:

Reacties zijn gesloten.