Krimpende backup markt volgens IDC

In de EMEA is volgens IDC de omzet het afgelopen kwartaal voor PBBA (purpose-built backup appliance) in vergelijking met een jaar geleden met 12% afgenomen. De krimp zit bij zowel de mainframes als bij de opensytems.

Definitie

Opensystems zijn in deze markt goed voor 93% van de omzet, maar zijn net als de mainframes voor slechts een doel inzetbaar: het maken van backups. Die definitie verklaart deels de krimp. Moderne appliances zijn eerder multinzetbaar en niet langer de enige bron/doel van de actie. Systemen die “slechts” tijdelijke opslag zijn of doorgiftestation kunnen buiten de definitie vallen.

Capaciteit vs Omzet

Het is een kijk op de markt die mede daardoor wel opvalt. Dat er vervolgens wordt geconstateerd dat de verkochte opslag capaciteit wel is toegenomen maakt het beeld wat confuser. De +5% shipped capacity klinkt daarbij niet eens zo indrukwekkend. Helemaal niet als wordt gekeken naar de sprong voorwaarts bij helium gevulde HDD’s. Daar is vorige jaar de 8TB als quasi standaard ingeruild voor 10TB en zels 12TB. Die stap is groter dan 5%.

Share:

Reacties zijn gesloten.