Kwartaalcijfers Western Digital – de medaille heeft twee kanten

westerndigital400Western Digital liet voor het weekend pers en aandeelhouders weten dat de omzet over het afgelopen kwartaal 40% hoger lag dan een jaar geleden. Voor een aanbieder van storage producten is dat op het eerste gezicht een extreme groei die haaks staat op alle markttrends.

De verklaring voor die groei is echter vooral te vinden in de overname van SanDisk, daarmee heeft WDC een eigen SSD lijn in handen gekregen waarmee de neergang van HDD min of meer kan worden opgevangen. Die relatievering blijkt ook op te gaan, want uit de cijfers blijkt dat het aantal shipments van HDD op twee manieren kan worden gelezen. In vergelijking het met vorige kwartaal is er een goede plus, in vergelijking met een jaar geleden is er sprake van een echte min. Met andere woorden: ook WDC lijdt onder een grillige markt waarin verzadiging en het overstappen naar SSD’s de boventoon voert.

De beurs lijkt echter die mindere zijde van de medaille onbelangrijker te vinden, de handel in het aandeel was bijna twee keer groter dan gemiddeld en met een dagwinst van ruim 5% spreekt ook boekdelen.

Share:

Reacties zijn gesloten.