Momentopname: beste prijs/prestatie verhouding Fujitsu ETERNUS DX200 S4

Eind juni maakte Fujitsu bekend dat het ETERNUS DX200 S4 storage systemen door de SPC was uitgeroepen het systeem met de beste prijs/prestatie verhouding. Logisch dat Fujitsu daar nog even aandacht voor vraagt.

Er vallen echter aan paar zaken op. De eerste is dat het persbericht weinig is verspreid of dat het heel weinig is opgepakt. Dat laatste zou kunnen want de score van price/performance ratio of $0.22/IOPS zegt alleen echte insiders iets en die zullen het nieuws wel op andere manieren van Fujitsu horen. Andere punt is de organisatie die de test heeft uitgevoerd, SPC. Dat is volgens de website “[…] a vendor-neutral, industry standards body focused on the storage industry.“ Waarschijnlijk is het een club die weinig aandacht trekt buiten de eigen Amerikaanse thuismarkt.

Opvallend om een heel andere reden is die specifieke score van Fujitsu. Die is medio juni 2017 gecalculeerd. Een maand eerder werd door MacroSAN de eerste plaats geclaimd met $0.33 per SPC-1 IOPS. Met andere woorden in een maand tijd is een daar (rekenkundig althans) nog een 1/3 van de prijs afgehaald. Dat is een hele forse stap.

Share:

Reacties zijn gesloten.