Naderende beursgang van Dropbox een interessante ontwikkeling

Uiteraard staat ook technite stil bij de stap richting de beurs door Dropbox. De leverancier van cloudstorage en filesharing diensten werd al langer gezien als een kansrijke beurskandidaat en nu lijkt het dan ook voor een beursnotering te gaan.

De komende periode zal het bedrijf onder de loep worden genomen door pers en analisten. Zij zullen vragen stellen over de bedrijfsvoering, de winstgevendheid en de concurrentie. Wat het eerste betreft is door Dropbox een paar jaar geleden al een belangrijke stap genomen. Het bedrijf is bij AWS vertrokken en biedt de diensten nu aan vanuit eigen datacenters. Het was een van de eerste bedrijven die die stap ruimschoots van te voren aankondigde en beschreef. Sindsdien kan iedereen weten dat er een omslagpunt is waarop het gebruikmaken van een extern cloud platform niet meer loont. Dropbox heeft afgelopen week zelfs het bedrag genoemd dat daarmee is bespaard ($75 miljoen). Die kennis zal door de pers en analisten ook zonder meer worden gebruikt om te kijken of die stap ook niet lonend is voor andere grootgebruikers van AWS en consorten. Alleen al wat dat betreft is de naderende beursgang van Dropbox een interessante ontwikkeling.

Er is echter ook nog een ander punt dat meer aandacht zal gaan trekken en dat heeft te maken met de positionering. De op het oog simpele vraag “wat onderscheidt Dropbox nu van …” kent geen generiek antwoord. Leveranciers van geheel of gedeeltelijk concurrerende diensten (van Box tot NextCloud) krijgen zelfs de kans op de belangstelling voor Dropbox mee te liften en de eigen business beter te positioneren. Ook wat dat betreft is de beursgang van Dropbox een interessante ontwikkeling.

Share:

Reacties zijn gesloten.