NetApp – rode cijfers en een opmerkelijke daling bij shipments

De cijfers die NetApp vorige week publiceerde zijn in meer dan een opzicht opmerkelijk te noemen. Iedereen valt het direct op dat voor het eerst sinds tijden een kwartaal met verlies wordt afgesloten. $30 miljoen verlies en dat is direct te linken aan een omzet daling (Y-Y) van 10%.

Terwijl de vraag naar storage nog steeds omvangrijk is, zien dat een marktleider het zo slecht doet wekt verwondering. Een detail (op basis van het percentage) dat extra fascineert is dat de shipments gerekend in capaciteit met slechts 1% zijn toegenomen. Bij Net-App waren (net als veel andere concurrenten) jaren achtereen dubbele cijfers de norm.

Dit wijst naar een dieper liggend probleem: hoe gewild zijn de huidige diensten nog en waarom zijn concurrenten aantrekkelijker? De reacties op de cijfers die her en der zijn gepubliceerd spreken wat dat betreft boekdelen. NetApp levert in de perceptie van velen een zeer compleet antwoord. Te compleet zelfs voor de vraag die wordt gesteld. Anderzijds illustreert het ook dat storage in elk opzicht een echte vechtmarkt is.

Reacties zijn gesloten.