Nieuwe scale-out backup oplossing van ExaGrid

Over ExaGrid was eerder deze week op Technite te lezen dat samenwerking met Comtrade Software tot een eerste dienst voor Nutanix platformen heeft geleid. De backup specialist gaat echter ook door het met upgraden van de bestaande productlijn. De EX6300E is daarvan het bewijs.

Op 8 februari verspreidde ExaGrid een persbericht waarin de EX6300E werd bekend gemaakt. Het gaat om een appliance met een capaciteit van 63 TB. De kracht van ExaGrid is onder andere dat het koppelingen van de appliances mogelijk maakt waardoor een grote scale-out oplossing bestaat. In het geval van de EX6300E kunnen er 32 appliances worden gekoppeld wat zorgt voor een totale backup capaciteit van 2 PB.

Capaciteit en aantal appliances zijn aanzienlijk verhoogd ten opzichte van het voorgaande model. Met het nieuwste model claimt ExaGrid tot drie keer sneller te zijn dan Dell EMC appliances, een capaciteit te bieden die twee keer hoger ligt en ook heel belangrijk een restore performance die 20 keer beter zou zijn.

Het persbericht gaat ook de vergelijking aan met andere appliance en software leveranciers, wat opvallend is. Ook opvallend is dat het persbericht zelf maar via een kanaal ter beschikking is gesteld en op de eigen website niet te vinden is.

Share:

Reacties zijn gesloten.