Nutanix – meer omzet, meer verlies, hogere koers

De kwartaalcijfers waarmee Nutanix vorige week kwam wijken op veel punten af van die van PureStorage. Met een omzetgroei van 5% op kwartaalbasis is niets mis. Dat het verlies toenam met met bijna $20 miljoen is daarentegen slecht.

Omzet – verlies verhouding

De gerealiseerde omzet bedroeg $191,8 miljoen, dat moet worden afgezet tegen het verlies van $112 miljoen (GAAP netto) respectievelijk $46,8 miljoen (Non-GAAP). Het werven en behouden van klanten kost duidelijk veel geld. Dat is de voor de hand liggende conclusie op basis van de omzet-verlies verhouding. Toch is Nutanix redelijk succesvol. Inmiddels worden meer dan 6.100 klanten bediend. Een plus van ruim 10% op kwartaalbasis.

Hybrid

Net als Pure, NetApp en de andere storage vendors wordt door Nutanix ijverig met namen van klanten gezwaaid om indruk te maken. Marketingwise zal dat in orde zijn. Meer indruk maakt echter de opmerking dat de hybride oplossing veel enterprises overtuigt. Het verhaal daarachter zou kunnen zijn dat voor gevestigde bedrijven met veel eigen IT en/of legacy Nutanix in staat is de brug te slaan. Een brug tussen de bestaande architectuur en de gewenste oplossing.

Of de aandeelhouders die belangrijke technische aspect doorgronden is weinig waarschijnlijk. Ze vonden nabeurs wel dat het aandeel 12% meer waard mocht zijn. Een indrukwekkend sprong. Ook hier geldt echter dat de koers voor de publicatie van de kwartaalcijfers fors onder druk stond. 34% koersverlies in de eerste vijf maanden van het jaar is extreem.

Share:

Reacties zijn gesloten.