Omzet van Qualstar zwaar onder druk

qualstar400x400Qualstar, producent van tapes, de hardware daarvoor en power supplies heeft 12 mei kwartaalcijfers gepubliceerd. Het zal niet mogen verbazen: de business staat zwaar onder druk. In vergelijking met het zelfde kwartaal een jaar eerder is de omzet 23% afgenomen en de bruto winst zelfs 29%.

Omdat er twee sterk verschillende producten worden gemaakt is het nodig de cijfers beter te bekijken. Hierbij valt op dat de omzet verdeling sterk is gewijzigd. Zelfs ondanks het feit dat de Dollar voor de Eurozone duurder is geworden en het voor bedrijven in de EU minder aantrekkelijk is met Qualstar zaken te doen is de omzet in USD uitdrukt daar ligt toegenomen, procentueel is deze regio zelfs voor 5 procentpunten meer gaan bijdragen aan de concernomzet. Dat komt dan met name omdat de handel met Azie een stevige knauw heeft gekregen. Daar kwam 33% van de omzet vnadaan, dat is nu nog maar 19%.

Op pagina 12 van document 10Q staat de omzet naar productgroepen vermeld. De omzet voor power supplies is van 1,582 miljoen (1Y2015) naar 1,349 miljoen (1Y2016) gegaan. Een min van 15%. Data storage is echter van 1.223 miljoen naar 801 miljoen gegaan. Een krimp van 35%.

Dat cijfer van dit beursgenoteerde bedrijf heeft geen verdere toelichting meer nodig: tapeproductie is op de ze manier niet lang meer vol te houden.

Reacties zijn gesloten.