Oneindige cloud storage van Druva

druvainc_400x400Druva, een Amerikaanse aanbieder van op cloud gebaseerde data bescherming en IM met duizenden klanten wereldwijd, presenteerde nog voor AWS re:Invent de dienst Phoenix. Deze dienst wordt binnenkort via de AWS marktplaats aangeboden en moet het gebruik van de dienst die zowel conventionele back-ups, archivering en DR omvat, aanjagen.

Tot zover is het een dertien uit een dozijn verhaal. Steeds meer bedrijven maken immers gebruik van AWS en de marktplaats lijkt een geschikte verrijking te zijn waarmee vraag en aanbod gekoppeld kunnen worden. In dat opzicht is de AWS marktplaats een logische doorontwikkeling van een dienst waarmee Amazon zelf ook al jaren goede ervaring heeft. Punt waar je echter over kunt twijfelen is de claim die het bedrijf – in ieder geval in de presentaties – maakt. Er wordt namelijk gesproken over infinite retention. Niet 3 maanden of 5 jaar, nee iets dat veel verder ligt dan 20 jaar in de toekomst.

Dat het bedrijf een gratis 15 daagse testperiode beschikbaar stelt is vanuit de cloudoptiek zeer begrijpelijk, het is natuurlijk niet het antwoord op de vraag waarop dat oneindig nou exact is gebaseerd.

Het is overigens niet het enige Amerikaanse bedrijf dat een dergelijke claim voert.

Share:

Reacties zijn gesloten.