Owncloud groeit door vraag naar oplossing dicht bij huis en van eigen bodem

Storage gaat niet alleen over de componenten als harde schijven. Het gaat vooral ook om de omgevingen, appliances of devices genoemd, waar deze worden geplaatst. Samen met software, bekabeling en dergelijke maakt het opslag van data mogelijk. Ook cloud storage is uiteindelijk daarop gebaseerd.

Bij cloud storage denken velen aan de grote (Amerikaanse) aanbieders, dat zijn de partijen met de grootste marktaandelen. Er is echter ook cloud storage mogelijk op eigen systemen, zelfs op een doorsnee SoHo NAS. Het concept is niet nieuw en een van de organisaties die die markt bediend is OwnCloud.

OwnCloud is een van oorsprong (2010) een opensource platform voor file sync & share. Er zijn twee versies, standaard en enterprise. De laatste lijkt redelijk goed aan te slaan. Over het jaar 2017 meldt de organisatie een toename van het volume in vooral de DACH regio met 100% en een omzet plus van 50%.

Tot de klantgroepen die met succes worden bediend behoren financials en tech. Hoewel het persbericht er niet heel duidelijk over is is daarvoor een simpele reden. OwnCloud levert een oplossing voor bedrijven die de data op eigen grondgebied willen of moeten houden en bijvoorkeur ook nog eens in de eigen serverruimtes of datacenters.

Het succes van OwnCloud laat zien dat de begrippen als GDPR, bedrijfspionage en vitale sectoren zeker in de DACH regio leidt tot oplossing dicht bij huis en van eigen bodem.

Omdat OwnCloud en NextCloud nog zo vaak door elkaar gehaald worden: hier een link naar artikel dat de geschiedenis van de twee uitlegt.

Share:

Reacties zijn gesloten.