PernixData introduceert FVP versie 3.0 en het nieuwe platform FVP Freedom

pernix500PernixData introduceert FVP versie 3.0, de nieuwe versie van zijn bekroonde softwareplatform voor het versnellen van de VM- en opslagprestaties. De leider in software die de opslagprestaties loskoppelt van de hardware heeft in de nieuwe versie van FVP diverse prestatie- en usability-verbeteringen doorgevoerd. Zo is de functie ‘proactive wellness’ toegevoegd en de mogelijkheid om de softwareoplossing in te zetten binnen vSphere 6.0-omgevingen.

PernixData introduceert daarnaast FVP Freedom, een gratis versie van zijn FVP-software die voor iedereen op aanvraag verkrijgbaar is. Aan het gebruik van deze oplossing is geen tijdslimiet verbonden. FVP Freedom maakt het eenvoudiger dan ooit om te profiteren van server-side versnelling van de opslagprestaties. De oplossing stelt organisaties bovendien in staat om de opslagkosten fors te verlagen. Dit is mogelijk door een einde te maken aan de noodzaak om te investeren in oplossingen voor storage array caching.

“De FVP-software van PernixData heeft de storage-markt op zijn kop gezet. Slechts twee jaar na de introductie maken al meer dan vijfhonderd klanten gebruik van de oplossing. Samen optimaliseren ze de prestaties van zo’n 300.000 virtuele machines”, zegt Poojan Kumar, CEO en medeoprichter van PernixData. “We zullen echter niet rusten totdat FVP is geïnstalleerd op al
die miljoenen gevirtualiseerde servers over de hele wereld. De combinatie van FVP versie 3.0 met de gratis editie van FVP Freedom brengt dit doel dichterbij. Die maakt het eenvoudiger dan ooit om server-side versnelling van de opslagprestaties naar vrijwel elk gevirtualiseerd datacenter te brengen.”

FVP versie 3.0 – de nieuwe revolutie in versnelling van de opslagprestaties
De FVP-software van PernixData maakt gebruik van snelle geclusterde servermedia om lees- en schrijfbewerkingen met lage latency naar gevirtualiseerde applicaties mogelijk te maken. Dit zorgt voor razendsnelle applicatieprestaties, naadloos beheer van virtuele machines en volledige fouttolerantie. Elke gedeelde opslagvoorziening kan daarbij worden gebruikt voor het aanleveren van opslagcapaciteit, zonder de noodzaak van ingrijpende vervangingen. Het is voor het eerst mogelijk om de opslagprestaties los te koppelen van de hardwarecapaciteit om storage-omgevingen te creëren die groter, sneller en kostenefficiënter zijn dan ooit tevoren.

FVP versie 3.0 zet de norm op het gebied van server-side versnelling van de VM- en opslagprestaties. Nieuwe functies zijn onder meer:

  • Ondersteuning voor vSphere 6.0. FVP stelt klanten in staat om de best mogelijk opslagprestaties te realiseren in elke moderne vSphere-omgeving (5.x en 6.0).
  • Een nieuwe, op HTML5 gebaseerde gebruikersinterface. FVP staat bekend om zijn elegante presentatie van prestatiemetingen en zijn intuïtieve interface. De nieuwe versie verbetert de gebruikservaring door meer tools te bieden in combinatie met een snelle, flexibele en moderne HTML-5-interface.
  • PernixPlus **FVP** biedt nu een ‘proactive wellness’-functie voor het verzamelen van data van implementaties door PernixData-gebruikers. Dit maakt het mogelijk om onregelmatigheden te detecteren voordat ze uitgroeien tot problemen. Het ondersteuningsteam van PernixData kan op basis van deze informatie snel problemen oplossen als die zich voordoen.

FVP Freedom – een disruptieve oplossing voor software defined storage
FVP Freedom maakt een aantal van de basiselementen van FVP – zoals versnelling van leesbewerkingen en Distributed Fault Tolerant Memory (DFTM) – beschikbaar voor iedereen die de opslagprestaties wil versnellen. Er is geen tijdslimiet aan het gebruik van de oplossing verbonden. Evenmin is er sprake van beperkingen van wie de software mag gebruiken.

FVP Freedom biedt organisaties de mogelijkheid om de voordelen van server-side versnelling van de opslagprestaties in de praktijk te zien. Het enige dat zij hiervoor hoeven te doen is de software te downloaden en wat geheugen op hun servers vrij te maken. Gebruikers van de oplossing van PernixData hoeven niet langer te investeren in software voor de caching van leesbewerkingen binnen het SAN, en kunnen daarmee tienduizenden euro’s per storage array besparen.

Of het nu gaat om kleine VDI-implementaties of omvangrijke databaseomgevingen, het is nog nooit zo eenvoudig geweest om de opslagprestaties van gedeelde storage arrays te versnellen.

Beschikbaarheid
FVP versie 3.0 en FVP Freedom zijn per direct verkrijgbaar. De FVP-software van PernixData kan worden gedownload van [link]

Reacties zijn gesloten.