“primaire storage markt stagneert”

Op de website Enterprisestorageforum staat in een recent artikel wel een bijzonder stelling. De markt voor primaire storage stagneert. Kijk maar naar de bekendste spelers van nu, dat zijn de zelfde als 10 jaar geleden.

Dat is toegeven een terechte constatering. De markt kent weliswaar een groot aantal aanbieders, maar veel verandering is niet zichtbaar. De nieuwe spelers bestrijden elkaar en blijven vooralsnog buiten de top 10, of laten zich door een top 5 speler overkopen. Het verschil tussen fysieke storage en cloud blijft ook nadrukkelijk aanwezig en het gevolg lijkt te zijn dat voor primaire storage DellEMC en NetApp de onvermijdelijke marktverdelers zijn, daarbij ruimte overlatend voor Hpe en IBM.

Dat is natuurlijk niet gelijk aan een stagnerende markt, maar wel een waar minder dynamiek is dan werd gehoopt. Cloudstorage blijkt veel een kwestie te zijn van naast dan in plaats van primaire storage. Het artikel noemt overigens wel 3 spelers die voor meer turbulentie kunnen zorgen, ook op de markt voor primaire storage: Huawei, Baidu en Alibaba.

Het artikel is daarmee de moeite van het vermelden waard.

Share:

Reacties zijn gesloten.