Reduxio de moeite van het volgen waard?

Het aanbod van storage solutions lijkt te stabiliseren, zelfs licht af te nemen. Enerzijds zien we partijen samengaan. Anderzijds lijken de tijden van start-ups die boven het maaiveld uitkomen tot het verleden te behoren. Echte nieuwe namen voor interessante producten zijn niet snel te noemen.

Dat is in zoverre logisch, dat storage een dienst betreft waarbij de kwaliteit belangrijk wordt gevonden. Wat dat betreft is het trackrecord van de dinosauriërs als NetApp en DellEMC of ook Amazon dusdanig dat de lat voor nieuwe toetreders hoog ligt.

De enige manier waarop zij in staat zijn nog aandacht te trekken is door of direct nauw samen te werken met de genoemde partijen. Of ze kiezen ervoor elk aspect van storage ter discussie te stellen. Dat laatste is wat Reduxio doet. Het bedrijf dat o.a. in Nederland een “office” heeft claimt hybride storage opnieuw uitgevonden te hebben.

Software is de basis van oplossing van Reduxio. Het categoriseert en labelled data en zorgt voor een juiste verspreiding naar type. Daarnaast is het in staat primaire en overige data van elkaar te scheiden en dat proces te managen. Alsof het nog niet genoeg zou het ook DR met een bijna 0 voor RPO/RTO kunnen realiseren. Opgevallen met dit aanbod is Reduxio in Nederland nog weinig.

Waarschijnlijk omdat er als eerste wordt gericht op een klantgroep die niet direct zit te wachten op nog een start-up. Wat dat betreft is deze showcase (PDF) die op de website staat en een doorsnee hoster betreft te beschouwen als de categorie laaghangend fruit. 3X sneller C-panel back-ups maken en 20x minder rackspace is iets dat een doorsnee hoster echt moet aanspreken. Die groep zou Reduxio moeten volgen. Dat kan alleen als Reduxio zich ook bekendmaakt bij die groep. Dat lijkt vooralsnog niet het geval te zijn.

Share:

Reacties zijn gesloten.