Scality – over storage en vertrouwen

Op The Register website is 20 februari een artikel geplaatst over de Scality, een vendor van software defined object storage. Er wordt melding gemaakt van een reductie van het C-level. Saneringen en ontslagrondes zijn bij storage start-ups geen uitzondering.

Wat desondanks opvalt is dat het hier gaat om twee C-level functies. Die komen te vervallen. Dat past niet in het beeld van bedrijven die hard groeien en torenhoge ambities hebben. Scality heeft die ambities vaak uitgesproken en ook de huidige website en online meldingen getuigen ervan.

Het bedrijf is nog afhankelijk van externe funding en volgens de twee reacties op het artikel zit daar ook de frictie. HPE is in het recente verleden bereid geweest in het bedrijf te investeren. Daarvoor zouden twee redenen zijn geweest. De eerste was het verkennen van de mogelijkheid Scality op enige wijze naar de HPE omgeving te integreren, omdat HPE geen eigen SDOS oplossing heeft. Tweede punt is dat met extra funding meer omzet mogelijk wordt. In theorie is dat gewoon een investering. Met extra funding kan bijvoorbeeld naast de productontwikkeling worden versneld, ook een grotere marketing afdeling met een eigen CMO worden opgezet. Dat is een van de twee functies die nu is komen te vervallen.

HPE zou echter ook de reden zijn geweest waarom de groei van Scalilty niet volgens het gewenste scenario is verlopen. Niet iedere ondernemer vindt het zaken doen met HPE (of DELL of IBM) een goede zaak. Kleine storage ondernemingen met innovatieve oplossingen en meer oog voor de klantwens hebben de voorkeur. Het betoog dat je geen zaken doet met een bedrijf dat op de boodschappenlijst van HPE staat, omdat je de kans loopt dat ze binnen no time alle voordelen kwijt zijn klinkt niet eens zo ver gezocht.

De andere geopperde reden, namelijk dat HPE Scality heeft gewikt en gewogen, maar te licht bevonden is wat dat betreft totaal anders. HPE heeft inmiddels nauwere banden met Cloudian, dus dat zou beteken dat Scality minder interessant is. Als dat zo is verklaart dat ook waarom de headcount naar beneden is bijgesteld. Het bedrijf moet nu met minder middelen en kans op een schijnbaar gewenst scenario verder gaan.

In principe kunnen beide reden opgaan. Wat er dan aan de hand is is dat er aan twee kanten van de markt, de grote vendoren die strategische partners zoeken en de eindklanten die een SDOS oplossing zoeken, sprake is van verminderd vertrouwen in de vaardigheden van de storage vendor.

Share:

Reacties zijn gesloten.