Seagate komt met opvallende 2,5” enterprise HDD

Vanwege de Computex is er op dit moment een bijzonder groot aanbod van storage gerelateerd nieuws. De meeste meldingen betreffen uiteraard SSD’s, maar ook nieuwe HDD’s worden bekendgemaakt.

Spinning Disk

Tot die laatste categorie horen de producten van Seagate en één model valt daarbij echt op. Het gaat om een 2,5” formaat HDD met een capaciteit van 2,4TB, een zwaargewicht spinning disk dus. Dit is niet een schijf bedoeld voor laptops. De schijf is met 10.000 rpm duidelijk bedoeld voor een stationaire storage en server omgevingen. Dat blijft ook uit de firmware, dat is de inmiddels 9e versie van de speciale enterprise firmware die Seagate inzet.

Mission-critical omgevingen

De schijf wordt aanbevolen als passend voor gebruik in mission-critical omgevingen en omgevingen waar weinig ruimte beschikbaar is dan wel de power efficiency veel aandacht heeft. Opvallend is – naast de capaciteit – de opmerking dat deze specifieke schijf gebruikers in staat stelt “[to] Comply with regulatory requirements“. De betekenis van die opmerking wordt spaarzaam uitgelegd en is weinig overtuigend.

Share:

Reacties zijn gesloten.