Seagate komt met SSD – zegt men

Afgelopen week was de nodige reuring in de markt door het nieuws dat Seagate met SSD’s zou komen. De bron van het bericht bleek daarbij weinig overtuigend. Er was één website die bij een dealer iets had opgepikt inclusief een factsheet.

Het verhaal kwam los in een stille periode, de pers kon er dus veel aandacht aan besteden en deed dat ook. Dat is vanuit de optiek van Seagate alleen maar positief. Pers en reacties van lezers zijn daarbij te gebruiken als wereldwijd marktonderzoek.

De reacties zullen overigens amper mogen verbazen. Het merk komt met iets dat lijkt op merkwaardig aanbod en tamelijk laat reagerend op het SSD offensief van de andere merken. Nog nergens is een indicatie van positieve ontvangst. Het is eerder non interesse, passend bij een markt die al aardig is verdeeld. Vraag is ook echt hoe Seagate een serieus marktaandeel bij SSD’s gaat verkrijgen.

Vooralsnog lijkt de positie op die markt er een te zijn van de zoveelste aanbieder. Het enige waarmee Seagate zich kan onderscheiden van de paar dozijn andere kleinere spelers is het marketing budget. Daarvan wordt overigens ook marktonderzoek betaald.

Share:

Reacties zijn gesloten.