Seagate kwartaalcijfers

Seagate400x400Op 19 oktober kwam Seagate met de cijfers over het afgelopen kwartaal. De omzet van bijna $2,79 mrd ligt iets lager ($2,92mrd) dan die van het daaraf voorafgaande kwartaal, maar om “operating expenses” sterker teruggingen is het nettto resultaat van $86 miljoen verbetert tot $221 miljoen.

Een tweede blik op de cijfers (PDF) laat echter ook een ander beeld zien: dat de omzet van HDD’s dit kwartaal van $2,371 mrd is toegenomen tot $2,455 mrd klinkt bemoedigend, in vergelijking met een jaar geleden is het nog steeds 10% minder. En ook bij de andere producten diensten is de op jaarbasis het resultaat minder indrukwekkend.

Verklaring daarvoor is ook in de cijfers terug te vinden: het aandeel van “client compute” neemt steeds verder af. In een jaar tijd is daar 8 procentpunten verloren gegaan. Schijven voor desktops en laptops maken nu nog maar 24% van omzet uit. Dat komt uiteraard omdat deze machines, waarvan er ook fors minder zijn verkocht, steeds vaker af fabriek van SSD’s worden voorzien.

Reacties zijn gesloten.