Seagate stelt verwachtingen neerwaarts bij

Seagate400x400Producent van onder andere HDD’s Seagate heeft nog voor de officiële publicatie van de kwartaalcijfers bekend gemaakt dat de eerdere afgegeven omzetverwachting neerwaarts wordt bijgesteld.

De verklaring voor de terugval van 13% op kwartaalbasis en maar liefst 22% in vergelijking met het jaar ervoor is inmiddels wel vaker gehoord: minder vraag voor bijna alle producten. Dat mag gezien op de eerder deze week gerapporteerde cijfers over de krimpende PC markt van zowel Gartner als IDC niet verbazen. Wat dan wel weer opvalt is dat Seagate expliciet wijst op de mindere vraag naar de producten in de VRC. Daarmee lijkt die eigen markt bedoeld en niet componenten die verwerkt worden in computers bestemd voor de export.

Evenzo interessant is de quote dat men afstand neemt van de prijzenslag die zou woeden voor de entry laptop markt. Dat beeld lijkt te kloppen, want deze week werd voor – in iedere geval – de Europese markt een 2TB 7mm schijf voor laptops bekend gemaakt. En dat is duidelijk schijf voor de onderkant van de markt.

Reacties zijn gesloten.