Sterk beursdebuut Nutanix

Nutanix_400x400Bijna een jaar na de eerste geruchten en berichten is Nutanix afgelopen vrijdag dan toch nog verrassend snel naar NASDAQ gegaan. Een beursgang dus en een in die in bijna alle opzichten opvallend te noemen is.

De eerste prijs per aandeel die begin dit jaar rondging van $16 bleek volledig onjuist, de openingskoers lag met $26 substantieel hoger. De eerste handelsdag moet de nodige champagne hebben doen vloeien: het aandeel verliet de beursvloer met een prijskaartje van $37. De markt is dus duidelijk niet geschrokken van de recente cijfers die nog steeds die rood waren. Of dit komt door de sterke groei, de acquisitie van PernixData en Calm.IO, dan wel het managements is een vraag die door de vakpers ook nog niet is beantwoord.

De sterke IPO zal absoluut positief bijdragen aan de noodzakelijke marketing en sales inspanningen. Iets dat hard nodig is, want ook een bedrijf met een nu theoretische marktwaarde van ruim $5miljard kan zich niet permitteren geld te blijven verbranden.

Reacties zijn gesloten.