Tape belangrijk voor IBM

In een artikel op The Storage Inquirer wordt ingegaan op het belang van tape storage voor IBM en de klanten. Dat IBM nog steeds heel veel vertrouwen heeft in tape storage zal niet verbazen. Dat is waarschijnlijk wel het geval bij de twee andere punten.

Het eerste punt waarmee IBM opvalt is de koppelbaarheid van de systemen. De recent geïntroduceerde TS7700 serie kan per machine 2,5 petabytes aan data opslaan. Het is mogelijk 8 van dit soort machines te koppelen waardoor een totale opslag van 20 petabytes beschikbaar komt. Dat naar dit soort enorme capaciteiten vraag is zou moeten blijken uit de “standaard” mainframe klanten die IBM in het artikel de revue laat passeren. Banken en lichtvaartmaatschappijen worden genoemd als de extreem data intensieve klantgroepen. Koppelbaar is verder nog de mogelijkheid door virtualisering elk soort opslag, dus ook de tape te integreren tot een grote pool.

Tweede opmerkelijke punt is de korte opmerking over het soort tape dat IBM levert en het succes. Om met het laatste te beginnen. IBM’s vp voor storage wordt geciteerd met de woorden dat tape storage een van de meest succesvolle producten van de laatste jaren is voor IBM. Dat is eerder dankzij dan ondanks de opkomst van cloud, want voor echt koude opslag – ook door cloud providers – is er geen alternatief voor tape. Over de leveringen zegt hij nog dat meer dan de tapes sales betrekking hebben op tape volgens de LTO standaarden. De rest is verkoop en ondersteuning van de eigen IBM tape diensten.

Share:

Reacties zijn gesloten.