Toshiba met instap NVMe M.2 op CES

Dat Toshiba een van de SSD producenten is die op de CED nieuwe producten laat zien is geen nieuws. Wat wel nieuwswaarde heeft is dat het bedrijf mogelijk als nadrukkelijk claimt met een entry-level NVMe M.2 SSD te komen.

De boodschap die Toshiba afgeeft met de lancering van de RC100 is in de eerste plaats dat het bedrijf voornemens is een belangrijke speler te blijven in de SSD markt. Na de zeer onstuimige verkoop van een groot deel van de chip faciliteiten is een dergelijke boodschap zeer belangrijk.

Segmenten

Het tweede signaal dat wordt afgegeven is dat in de grote markt voor SSD vendoren op zoek zijn naar segmenten die nog niet door de concurrentie wordt bediend. Dat klinkt makkelijker dan het is. De onderlinge verschillen van standaard SSDs zijn echter zo gering dat de consument zich meer dan ooit door prijs laat leiden. Technische specificaties spelen alleen in de zakelijke markt een serieuze rol. We zagen daarom ook concurrent WDC vorig jaar al de gehele SSD line up aanpassen en een modellen voor de instap en de upgrade markt lanceren.

Toshiba doet dat laatste nu ook, maar dan met een NVMe met vormfactor M.2. Voor de reguliere 2,5” SSDs heeft het op moment van schrijven minimaal aanbod specifiek voor de onderkant van de markt en de upgraders.

Upgraders met entry-level hardware als een serieus marktsegment beschouwen is overigens in dit geval bijzonder. De meeste instaplaptop zijn voorzien van 2,5” SSDs. Het aantal machines met een M.2 waarbij de eigenaar de upgrade of vervanging zelf kan verrichten is kleiner. Dat impliceert dat voor de verkoop van de RC100 naar een specifiek segment van de retail wordt gekeken, namelijk shops met reparatie en onderhouds faciliteiten.

Share:

Reacties zijn gesloten.