Twee nieuwe storage appliances van Fujitsu

Fujitsu maakte 24 januari bekend met nieuwe AFA en Hybride storage de markten te betreden. Het bedrijf kiest er weinig verrassend voor het hybride model als geschikt voor de “midrange” te positioneren. De AFA uitvoering wordt gepositioneerd door begrippen als “maximum performance” “digital growth” “continuïteit” en “efficiency” te gebruiken.

De positionering van de twee appliances wijkt daarmee niet af van wat andere vendors doen. De verbeteringen ten opzichte van de voorgaande modellen zijn ook in lijn met wat elders te lezen valt. Lagere kosten door minder verbruik en hogere capaciteit en nog betere IOPS is een trend waar de Fujitsu appliances keurig aan voldoen. Het lijkt wat dat betreft weinig opvallend.

Toch is er in de communicatie een punt dat in positieve zin opvalt. Fujitsu spreekt over de goede integratie mogelijkheden van de hybride en AFA modellen. Met andere woorden groei en upscaling bij klanten die voorzichtig beginnen staat op het netvlies van Fujitsu. Gelet op het type klant en de sectoren die men lijkt te bedienen is dat opmerkelijk.

Share:

Reacties zijn gesloten.