Verbatim onderzoek naar dataverlies bij cameragebruikers

Verbatim400400Bij Technite gaat de aandacht in de eerste plaats uit naar grotere storage oplossingen. De typische enduser issues komen minder ter sprake, tenzij het gaat om trends die voor aanbieders interessant zijn. Een voorbeeld daarvan is het gebruik van cloud diensten door consumenten als primaire back-up bron. Een ander voorbeeld is de mededeling waarmee Verbatim (toevallig?) in de week van World Backup Day kwam.

De Japanse producent en de Royal Photographic Society hebben 1800 fotografen in het VK, Duitsland, Italie, Frankrijk, Spanje en Nederland gevraagd of ze wel eens data zijn verloren. Die vraag had nadrukkelijk geen betrekking op digitale video of foto’s. De verwachting was dat deze groep juist een hogere awareness zou hebben. Uit het feit dat 20% aangaf zelden tot nooit back-ups te maken kan worden opgemaakt dat deze groep inderdaad iets actiever is op dit punt.

Waardoor verliest deze groep dan data? 52% zegt defecte hardware zoals computers, gevoldg door een 13% als gevolg van corrupte software. Wat daaronder wordt verstaan is niet terug te vinden. Dan met 7% accidental damage: daaronder kan valschade worden gerekend.

Reacties zijn gesloten.