Vraag naar external storage in EMEA blijft afnemen

Volgens IDC is het afgelopen kwartaal in de EMEA de vraag naar external storage met 3,9% afgenomen. Dit betreft dus de oplossingen van vendoren als Dell EMC, NetApp en dergelijke. Het gaat daarbij niet over cloud storgae aanbod, losse harde schijven of usb sticks. IDC noteert dat het gaat om het negende kwartaal op rij met rode cijfers.

Geen verrassing

Verrassend zijn de cijfers niet. Dell EMC had bij de presentatie van de eigen kwartaalcijfers al aangegeven dat dit marktsegment weinig reden voor vreugde geeft. Omgekeerd zijn de cijfers van de hyperscalers, ook voor EMEA, wel weer positief. External storage heeft het niet over de hele linie moeilijk. De verkoop van systemen met spinning discs staat met -34,5% zeer zwaar onder druk. Flash lijkt amper aan te slepen, getuige de +100,7%.

Verklaringen als Brexit, wisselkoersen, reorganisaties, zoals door IDC worden aangedragen zijn eerder obligaat dan dat ze echt iets toevoegen. De harde conclusie zou eerder moeten zijn dat de markt structureel verandert. Het aanbod en vooral de verkoopcycli lijken daar nog steeds niet genoeg rekening mee te willen houden.

Share:

Reacties zijn gesloten.