Waar was NetApp?

netapp400Vorige week op StorageExpo Utrecht werd die vraag door meerderen gesteld. NetApp tot niet zo lang geleden een van de onbetwiste marktleiders storage leek afwezig te zijn.

Toeval of niet. In die zelfde week werk ook bekend gemaakt dat bet bedrijf wereldwijd het mes gaat zetten in de eigen organisatie. Na de eerder dit jaar aangekondigde saneringsronde van 12% is bekend gemaakt dat nog eens 6% van het personeel zal verdwijnen. Daarmee moet een antwoord worden gegeven op de tegenvallende sales het afgelopen kwartaal (-3% omzet) en een verdubbeling van het verlies tot $64 miljoen (op een omzet van $1,29 miljard).

Reden hiervoor is al eerder genoemd: NetApp is een typisch voorbeeld van zowel gevestigde orde als silo, beiden uitgangspunten zijn perfecte aanvalsvectoren voor de nieuwe op cloud gebaseerde storage oplossingen. Met minder mensen zal het bedrijf aan de gewijzigde marktvraag moeten gaan voldoen. De eerste – eveneens vorige week aangekondigde – diensten hiervoor komen nu beschikbaar. Trefwoorden hiervan zijn SaaS en verkrijgbaarheid via de AWS marketplace.

Share:

Reacties zijn gesloten.