WD – eigenaar van SanDisk – brengt HGST SSD op de markt

Western Digital is al jaren eigenaar van de HDD schijvenfabrikant HGST. Vorig jaar heet het San Disk overgenomen, dat naast geheugenkaartjes en USB Sticks ook SSDs produceert. Drie merken onder een paraplu, dat kan aanleiding zijn voor het rationaliseren van de portfolio

Dat lijkt hier vooralsnog niet het geval. SSD’s van SanDisk zijn nog volop leverbaar. WD heeft zelfs sinds een paar maanden een eigen bescheiden entree op die markt gemaakt met waarschijnlijk re-labeled SanDisk eenheden. Nu is het HGST dat met een “eigen” SSD op de markt komt. Niet zomaar een SSD, de ss300-sas is bedoeld voor “virtualized storage systems, private and hybrid cloud environments and databases “. Uitsluitend voor de zakelijke markt dus, wat verder duidelijk blijkt uit de specs, zo is er de optie het energie verbruik aan te passen op maximale performance of juist laag verbruik.

Het SSD portfolio van WD is daarmee weer een slag verbreed. Kijkend naar de felle strijd om de gunst van de klant leidt dat wel tot de vraag hoelang deze strategie houdbaar is.

Share:

Reacties zijn gesloten.