Weinig ophef Seagate kwartaalcijfers

Twee dagen terug maakte Seagate de kwartaalcijfers bekend. Het heeft daarmee niet de primeur om de pers en beleggers te informeren over de storage markt. Die taak verricht WDC alweer enige jaren. WDC zag vorige week dat beleggers de minder verwachtingen voor het komend kwartaal afstraften. Seagate kwam, ook nabeurs, de publicatie zonder kleerscheuren door, ophef bleef uit.

Er zijn echter meer verschillen tussen de nummers een en twee op de storage markt. Seagate is naar omzet gerekend iets groter dan de helft van WDC. Het sloot het afgelopen kwartaal echter wel met een nette winst af ($158 miljoen over $2914 miljoen omzet), terwijl WDC ruim $800 miljoen verlies noteerde (grotendeels doordat de fiscale zetel naar de VS is verhuisd).

Seagate heeft ook aangegeven een ander HDD portfolio na te streven. Van de onderkant (<500GB) en een deel van de bovenkant van de markt (>15.000rpm voor datacenters en enterprises) lijkt het afscheid te gaan nemen. Als verklaring geeft het dat die workloads op een andere manier zullen worden ingevuld. Het kan echter ook zijn dat Seagate hier geen vuist tegen WDC kan maken.

De vooruitzichten voor het lopend kwartaal zijn volgens Seagate minder rooskleurig. De beleggers kregen een min van 5% tot 7% voorgeschoteld. Dat slechte nieuws zal niet onverwachts zijn gekomen. WDC had immers al eerder een kwartaalkrimp aangekondigd. Toch straften de beleggers Seagate nauwelijks. Na de handelsdag was het aandeel slechts 0,24% minder waard.

Share:

Reacties zijn gesloten.