Western Digital draait meer omzet en stelt beleggers teleur

Western Digital heeft het afgelopen kwartaal 9% meer omzet gedraaid dan de zelfde periode een jaar geleden en over een periode van 9 maanden is dat zelfs 10% meer. $5,3 miljard omzet in drie maanden is meer dan de markt verwachtte en dat kan beschouwd worden als goed nieuws.

Er is echter ook minder rooskleurig nieuws te melden. In vergelijking met het voorgaande kwartaal was de plus slechts 3%. Dat kan deels worden afgedaan met seizoensinvloeden. $823 miljoen verlies onder de streep zou ook niet iedereen kunnen bekoren, ondanks het feit dat dit directie dit kon verklaren door gewijzigde belasting wetgeving. Tenslotte was er nog een toename van het personeelsbestand te melden en werden beleggers voorbereid op een omzetdaling voor het lopende kwartaal.

Het lijkt erop dat de omzetgroei te gering en de verwachtingen te gedempt zijn geweest om beleggers gerust te stellen. Beleggers zullen ook naar de HDD cijfers gekeken hebben. Dat plaatje laat zien dat de shipments op kwartaalbasis amper zijn toegenomen. De stijgende vraag uit bijvoorbeeld de datacenter sector was amper voldoende om de vraagdaling voor laptops en consumer computers te compenseren. Het aandeel verloor nabeurs 5%.

Share:

Reacties zijn gesloten.