Cloudfest2020

Als Cloudfest wel was doorgegaan…

Voorafgaand aan Cloudfest en als officiële mediapartner heeft Technite een aantal artikelen voorbereid om het event extra onder de aandacht te brengen. Dat is voor dit jaar niet meer nodig, omdat we sinds vrijdag weten dat Cloudfest niet doorgaat. Toch delen we nog graag met de lezers waarom graag Fundaments, Juniper en Maincubes wel zouden zijn gegaan.

Fundaments, Juniper en Maincubes hebben vorige week schriftelijk op vier vragen gereageerd. Melchior van Juniper was letterlijk met het antwoord op de laatste vraag bezig toen Cloudfest bekend maakte aan de noodrem te trekken.

Het event gaat niet door, maar de antwoorden zijn het nog steeds waard gedeeld te worden. Laten we hopen dat een vergelijkbare vraagronde volgend jaar niet weer ruw onderbroken wordt.

Fundaments

Larik-Jan Verschuren – CTO van Fundaments reageerde als volgt op de vier vragen:

Waarom ga je?
Cloudfest is een evenement waarin de hele hostingwereld bij elkaar komt, van kleine bedrijven tot grotere. Daarnaast is er een interessante set aanwezig van leveranciers, soms klein met leuke ideeen, maar ook wel de gevestigde orde. Daarnaast zie je vanuit Nederland een hele goede afvaardiging van de concullega’s. Deze mix maakt het heel interessant om alle ontwikkelingen te horen, en in persoon van alle verschillende partijen te vernemen.

Is het de eerste keer?
Nee, dit zal de 5e keer zijn.

Wat wil je er absoluut zien / doen?
Ik wil zoveel mogelijk partijen en personen spreken om te horen wat er speelt, het is dus naast de informatiesessies, vooral een netwerking event voor ons.

Wat mist de lezer die er niet bij is?
Als je er niet bij bent, mis je zaken over ontwikkelingen op het gebied van hosting: enerzijds over technologische oplossingen, maar anderszijds ook het leren wat partijen in het speelveld aan het doen zijn en hoe je daar zelf als partij op kunt anticiperen.

 

Maincubes

Joris te Lintelo – VP Maincubes secure datacenters beantwoordde de vier vragen als volgt:

Waarom ga je?
Omdat Cloudfest de beste en meest interessante Cloudconference van Europa is.

Is het de eerste keer?
Nee

Wat wil je er absoluut zien / doen?
Doel is om zoveel mogelijk mensen en bedrijven te ontmoeten en spreken met een datacenter behoefte in Amsterdam en Frankfurt.

Wat mist de lezer die er niet bij is?
De “knowhow & insights”, de community, de vibe & last but not least Dutch Night sponsored by maincubes op maandag 16 maart. See you in Rust!

 

Juniper Networks

Melchior Aelmans, Lead Engineer Cloud Providers bij Juniper Networks heeft drie van de vier vragen kunnen beantwoorden.

Waarom ga je?
Er gaat elk jaar een delegatie vanuit Juniper naar CloudFest. Voor het Nederlandse team is de Dutch Night natuurlijk het hoogtepunt. Heel ISP, hosting en Cloud minded Nederland is daar aanwezig dus de ideale gelegenheid om met een hoop mensen bij te praten. Voor velen is het ook een weerzien van vrienden.
Ik vind het zelf altijd een hele gezellige avond!

Is het de eerste keer?
Nee zeker niet, ik weet niet eens precies meer hoe vaak ik erbij geweest ben.

Wat wil je er absoluut zien / doen?
Bijpraten met vrienden en bekenden en natuurlijk ook nieuwe mensen ontmoeten. Sommige van de talks zijn ook interessant maar voor mij gaat het echt om het bijpraten

Wat mist de lezer die er niet bij is?
Een hoop……..en ik hoef niet meer verder te typen denk ik want dit komt net binnen: “Due to public health concerns related to the coronavirus outbreak, we saw no alternative but to cancel CloudFest 2020.”