Cloudfest-2021

Dienstmededeling: Technite ook dit jaar mediapartner van Cloudfest

Cloudfest-2021Technite is mediapartner voor de 2021 editie van Cloudfest. Deze editie zal om begrijpelijke redenen geheel online plaatsvinden. Waarom Technite dit doet staat hieronder uitgelegd.

Grootschalig en internationaal georiënteerd

Cloudfest, voorheen WHD, zijn het enige grootschalige en internationaal georiënteerde event voor de hostingsector. Die sector is weliswaar de afgelopen jaren grondig veranderd, het blijft echter een essentiële schakel voor IT aanbod en vraag. Het is ook een sector waar Nederland traditioneel in Europese context mee opvalt. Zelfs in 2021 is het aantal hostingbedrijven per 100.000 inwoners en bedrijven nog steeds het hoogste van de EU.

WHD, en later Cloudfest, zijn altijd het fysieke event geweest waar de Nederlandse partijen elkaar op neutraal terrein konden ontmoeten. Voor vendoren van software en hardware is het altijd de plek geweest om een groot deel van de afzetmarkt te ontmoeten. De Nederlandse providers vertegenwoordigen partijen die voorop liepen.

Online Cloudfest programma

Cloudfest als fysiek event is niet mogelijk. Het online event vindt plaats van 23 tot 25 maart. Online is en blijft iets anders. Het meet & greet, de roemruchte Hollandse avond en andere activiteiten zijn virtueel onmogelijk te evenaren. Dat wil echter niet zeggen dat wat wel online mogelijk minder interessant is. Wat het team van Cloudfest, met de steun van de sponsoren Intel, Verisign en Sectigo als programma heeft neergezet is écht de moeite van het volgen waard. Want hoewel er nog steeds veel beperkingen zijn, staan technische en politieke ontwikkelingen niet stil.

Dit jaar zal daarom een groot deel van het programma in het teken staan van security en de cloud. Het belang van dat thema mag niet worden onderschat. GAIA-X is een van de recentere ontwikkelingen die illustreert dat er echt iets staat te gebeuren. Technite heeft al vaker aandacht besteed aan GAIA-X en zal dat ook na deze editie van Cloudfest blijven doen. Dat geldt ook voor enkele ander thema’s die van 23-25 maart worden gepresenteerd. Want offline of online, Cloudfest is een van de weinige plekken waar voor Technite nieuwtjes over de hosting en cloudsector te horen zijn.