Exagrid – groeit door klanten die van andere vendoren komen

      Reacties uitgeschakeld voor Exagrid – groeit door klanten die van andere vendoren komen

Exagrid, aanbieder van hyper converged secondaire storage, heeft eerder deze week enkele cijfers bekend gemaakt. Het bedrijf is niet beursgenoteerd, dus erg gedetailleerd is melding niet.

Er wordt gewezen op een 20% groei ten opzichte van een jaar geleden en het leveren van van de EX6300E systemen, waarvan er 32 kunnen worden gekoppeld tot een cluster met de capaciteit van 2PB. Die enorme capaciteit voor een fysiek systeem kan worden gevuld in het indrukwekkende tempo van 400TB per uur. Het cluster kan een tweede cluster aansturen waarmee 4PB aan data voor koudere opslag of DR strategieën kan worden weggeschreven.

De specs hinten op niet alledaags gebruik, omdat het weinig waarschijnlijk is dat de aangelegde back-ups ook nog fysiek worden verplaatst. Overheden en enterprises worden al de primaire doelgroepen gezien, maar waarschijnlijk alleen als die over eigen omvangrijke datacenter of serverruimte capaciteiten beschikken. Het persbericht maakt melding dat 80% van de nieuwe klanten voorheen de zware oplossingen van Dell/EMC, HPE, Commvault en Veritas gebruikte. Dat is een interessant gegeven, omdat die ook elders worden getipt als aanbieders waarvan de omzet en marktaandelen onder druk staan

Share: